Отбелязваме Трифон Зарезан и Деня на влюбените

Отбелязваме Трифон Зарезан и Деня на влюбените
По традиция на 14 февруари отбелязваме деня на лозаря – Трифон Зарезан. Обичаят е свързан с първия процес от годишната обработка на лозата – пролетното ѝ зарязване.

За пазач на лозята се приема Свети Трифон, затова и в негова чест е празникът. Във всеки край на страната лозите се зарязват.


Имен ден празнуват всички, които носят името Трифон, Трифона, Тричко, Тричка, Радка, Рачо. 


Денят на влюбените масово се отбелязва в Западна Европа. Традицията за писане на валентинки, подаряване на цветя и бонбони и пеене на серенади се е установила твърдо в съзнанието на хората.


Според традицията на английския двор в началото на 17-и век, на Свети Валентин младите мъже и жени си разменят пръстени и бонбони, пише БГНЕС. Всяка жена може да отиде и да помоли мъжа, когото харесва да стане неин съпруг. Важното е, че мъжът няма право да откаже на една дама. Но, ако все пак сърцето му вече е заето, той трябва да й подари копринена рокля.


Празнувайте, който празник желаете! Не чакайте само един ден, в който да покажете своята обич или да се съберете на чаша вино с приятели. Животът е твърде кратък, нека всеки ден бъде празник за нас. Помнете, че от качествени вино и любов глава не боли! Наздраве!


 

Споделете в социалните мрежи:

Google+
Коментари