Безплатна ледена пързалка е монтирана на входа на Морската градина по повод предстоящите празници

Безплатна ледена пързалка е монтирана на входа на Морската градина по повод предстоящите празници
Безплатна ледена пързалка е монтирана и тази година за празниците във Варна. Съоръжението е поставено на входа на Морската градина и ще може да се ползва до 15 януари 2017 г. с работно време от 10.30 до 19.30 часа, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Варна.

 На ледения атракцион са поставени информационни табели, указващи регламента за ползване, съобщиха от пресцентъра на Община Варна. Няма да има ограничения за броя на сесиите за пързаляне. Кънките ще се получават срещу предоставяне на депозит в размер на 5 лв., който се възстановява след връщането им. Предвидени са патрули, които да контролират спазването на обществения ред, осигурен е екип за обслужване на пързалката, за озвучаването, както и оказването на първа помощ при необходимост.


По традиция на Никулден бе запалена и коледната елха във Варна, като на площад „Независимост“ бе организиран празничен концерт. Деца и възрастни наблюдаваха видеообръщението на Дядо Коледа от Лапландия, който поздрави жителите на града. Поставено е и празничното осветление, като около 1 900 тематични елемента – свещи, камбанки, елхички, снежинки, звездички, както и 50 000 метра светещи гирлянди светят по булевардите „Мария Луиза“, „Вл. Варненчик“, „Осми Приморски полк“, „Сливница“, “Хр. Ботев“, „Хр. Смирненски“, “Княз Борис І“, ул. „Ген. Колев“, на площад „Независимост“, пл. „Съединение“, градинката до Икономическия техникум, както и в 5-те района на града. Украсени са сградите на Драматичния театър, Окръжния съд и Община Варна.


Марияна ВАЛЕНТИНОВА /


Източник: www.focus-news.net

Споделете в социалните мрежи:

Google+
Коментари