ФЕСТИВАЛНА КИНОАКАДЕМИЯ

31.03.2017г. - 30.06.2017г.

НАЙ-ВИСОКО ОЦЕНЕНИЯТ ПРОЕКТ „ФЕСТИВАЛНА  КИНОАКАДЕМИЯ“ СТАРТИРА С УЪРКШОП НА ТЕМА „ИСПАНСКОТО КИНО“


 


 От „Фестивална Киноакадемия“ ще бъдат излъчени представителите от България за младежкото жури на МФФ Венеция 2017-та и на МФФ „Любовта е лудост“.


 


 На 31-ви март от 18,30ч. стартира образователната платформата на ФКЦ-Варна, оценена от експертите на „Варна – Европейска младежка столица 2017“ и от комисията към фонд „Култура“ на Община Варнависоко, с най-много точки от всички одобрени проекти. Постигнатите 150 от възможните 155 точки показват одобрение от страна на специалистите и висока класа от страна на инициаторите на идеята. Очакванията на младежката аудитория в града и от кинотворците - ментори са да се провокира интерес към седмото изкуство и да се случат полезни ефективни срещи и комуникации между младежта не само в страната, но и на трансгранично ниво.


 


 „ФЕСТИВАЛНА КИНОАКАДЕМИЯ“ е образователен проект с трансгранична платформа, която стартира в рамките на „ВАРНА – ЕВРОПЕЙСКА МЛАДЕЖКА СТОЛИЦА 2017“.  Очаквайте филми, дискусии, провокации, комуникации с млади кинокритици от Европа, майсторски клас, образователен модул за генериране на критически журналистически материали, стажантска програма, диплом и навлизане в реалния свят на кинофестивалите във Венеция, София, Варна. 


 


 Инициативата е на творческия екип на Фестивален и конгресен център-Варна и се реализира с подкрепата на РУО-Варна и Община Варна. Интересни и ексклузивни за комуникацията в платформата са партньорите от CinEd - Европейски проект за кинообразование с координационен център Париж, киноексперти от европейския формат за млади кинокритици FESTIVALIST – Париж и др. млади кинотворци от цял свят. Идеятае академията да намери своята изява в свободната към момента ниша за образователни формати във Варна и комуникация от и за младежи, провокирани от седмото изкуство.  


 


Повече за Фестивалната киноакадемия можете да видите тук: www.academy.loveisfolly.org